Dia Internacional del Migrant

Divendres dia 15 se celebra per primera vegada a la ciutat el Dia Internacional del Migrant, a través de dues accions culturals. En aquest cas les parets del passatge de la Plaça de la Muralla es tornaran a convertir en murals per la convivència, pintats per l’artista local Ivan Floro. Aquesta acció cultural començarà a les 17.30 h i a continuació es projectarà el documental “Caure del niu” de la directora Susanna Barranco, una projecció que forma part del projecte Fronteres, que compta amb el suport d’Amnistia Internacional, la Fundació Hospital Pere Claver i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

L’acte, que està organitzat conjuntament per l’Associació de Veïns de Mataró Centre, la Unió de Cooperadors, la productora audiovisual Clack Produccions i l’Ajuntament de Mataró, té com a objectiu fer visible la realitat del fet migratori. La proposta va dirigida a tota la ciutadania per promoure i conscienciar sobre la realitat del fet migratori, les actituds dels països d’acollida, els drets humans i per reflexionar sobre el racisme i els estereotips predominants a la societat.

Des del Consell Territorial Centre-Eixample-Havana s’ha treballat darrerament per dignificar la Plaça de la Muralla-Can Xammar. Des d’arranjar els jardins, arreglar els accessos del pàrquing Saba, netejar el mobiliari urbà, millorar la il·luminació, incrementar el control policial, netejar les parets… A inicis de juliol de 2017 ja es va pintar un primer mural a càrrec de la Xarxa d’Espais Joves, dissenyat a partir d’un tallers que es van desenvolupar en el marc del Maig Intercultural, i es pretén que les activitats d’aquest divendres contribueixin en la millora de l’espai.