Categoria: Social

Personal voluntari pel foment i la formació en l’esport (Programa sòcioeducatiu Àrea Diürna)

Descripció de l’activitat: El programa sòcieoducatiu Àrea Diürna té l’objectiu de potenciar i consolidar un programa de normalització social, formatiu i laboral per a millorar i optimitzar la intervenció amb joves en situació d’exclusió i alt risc social, mitjançant la creació d’itineraris personalitzats i el treball i la coordinació en xarxa entre les diferents entitats implicades del territori. Es realitzen diferents activitats com: esport, alfabetització, tallers professionalitzadors (fusteria, soldadura, manteniment i reparació de bicicletes). Així mateix es fan tutories individuals per un major seguiment de cada jove. Llegir més

Voluntariat amb persones amb diversitat funcional

Descripció de l’activitat: La Llar Nova és una entitat que es dedica al món assistencial a la persona amb discapacitat física, durant el nostre dia a dia donem servei de fisioteràpia, infermeria, tallers de psicomotricitat fina, informàtica, activitats esportives i lúdiques.

Moltes de les activitats que impliquen un desplaçament tant sols es poden realitzar amb l’ajuda de voluntaris, activitats com el servei de platja adaptada o activitats esportives com la teràpia aquàtica i esports adaptats són on requerim més ajuda voluntària.

És per això que realitzem una cerca de voluntaris per acompanyar als residents a diferents activitats. Llegir més

Viatgers intrèpids, programa de lectura per a persones amb discapacitat intel·lectual, de la Fundació Iluro

Descripció de l’activitat:  És un voluntariat que adopta el format d’un club de lectura amb persones amb discapacitat intel·lectual, amb la característica que els llibres són de l’Associació Lectura Fàcil. Es tracta d’adaptacions en un format més senzill d’obres literàries o llibres escrits directament en aquest estil. L’objectiu principal és impulsar la lectura a persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació el Maresme. Llegir més

Cuidem els grans, projecte de la Fundació Lotus Blau

Descripció de l’activitat: Aquest projecte de voluntariat ofereix a les persones interessades que es trobin soles, per la seva edat, per la seva situació familiar i social, l’oportunitat de compartir una estona amb una altra persona, ja sigui passejant o parlant. Es tracta de cuidar els grans acompanyant-los en la seva solitud, que tinguin algú amb qui parlar, donar-los suport en la fase final de la seva vida si no tenen ningú amb qui compartir-la. Llegir més

Voluntaris/es pel Centre de Suport Alimentari, l’Entorn

Descripció de l’activitat: Creu Roja i Càritas gestionen un centre de suport alimentari per a persones en risc d’exclusió social, i cerquen persones voluntàries per a donar suport al seu funcionament. La tasca de la persona voluntària pot ser diversa en funció dels seus interessos: 

  • acompanyament a les persones usuàries en el procés de compra dins de la botiga que funciona a través d’un sistema de punts atorgats per serveis socials
  • gestió del magatzem
  • reposició dels productes als prestatges de la botiga

L’objectiu del centre és atendre persones derivades per serveis socials i cobrir les necessitats alimentàries de les persones usuàries. A través d’un sistema de punts l’usuari/a escull els aliments que necessita.

Llegir més

Projecte Radars

Descripció de l’activitat: Radars és un projecte de l’Ajuntament de Mataró, que pretén facilitar que les persones grans del barri de La Llàntia puguin viure a casa seva i garantir-ne el benestar amb la complicitat del seu entorn. La tasca concreta que farà la persona voluntària serà:
– Realitzar trucades setmanals a les persones usuàries del projecte amb l’objectiu de fer un seguiment de la seva situació.
– Oferir i facilitar la informació dels recursos i serveis existents al territori per tal de vincular-les a la xarxa social del barri.
– Registrar per escrit el resum de la conversa telefònica Llegir més