Categoria: Social

Dissantes 2019

Descripció de l’activitat: La Fundació privada el Maresme pro persones amb discapacitat intel•lectual és una entitat d’iniciativa social sense afany de lucre que promou i impulsa la inclusió social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel•lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies. Llegir més

Bany adaptat a la platja de Mataró. Vols passar un estiu solidari?

Descripció de l’activitat: Es necessiten persones voluntàries per ajudar al bany adaptat de persones amb mobilitat reduïda a la platja del Varador de Mataró durant els mesos d’estiu. L’activitat es realitzarà amb el suport de tècnics de l’entitat i prèviament s’oferirà una formació a la platja al mes de juny.

La crida de voluntariat es realitza des de la Llar Nova, residència per a persones amb gran discapacitat física, de la fundació Llars amistat Chesire.

Si t’agrada la platja, l’aigua i tens interès pel món de la discapacitat. No ho dubtis i viu una gran experiència!!
Llegir més

Participa amb el servei de cadira amfíbia de Creu Roja

Descripció de l’activitat: Necessitem persones voluntàries compromeses amb iniciativa i sensibilitat social amb ganes de realitzar una activitat d’acompanyament en el bany de persones amb mobilitat reduïda.

Què és el servei de cadires amfíbies? L’activitat té una durada de mínim 15 minuts i consisteix a acompanyar a la persona en el seu bany a la platja. Aquestes cadires compten amb una estructura que permet a les persones amb mobilitat reduïda flotar a l’aigua i també moure’s per la sorra i la passarel·la de fusta. Els usuaris estaran acompanyats en tot moment de les persones voluntàries.
Llegir més

Participa en l’organització de la Caminada per l’Alzheimer 2019

Descripció de l’activitat: Caminada solidària Mataró Camina per l’Alzheimer, en recorregut per Mataró urbà i rodalies. Busquem persones voluntàries per a donar suport en l’organització i funcionament de l’activitat. Hi ha diverses tasques en funció dels interessos de cadascú:

  • muntatge d’infraestructura (taules, tancaments…)
  • senyalització del recorregut
  • punts de control i avituallament… Llegir més

Voluntariat amb persones amb diversitat funcional

Descripció de l’activitat: La Llar Nova és una entitat que es dedica al món assistencial a la persona amb discapacitat física, durant el nostre dia a dia donem servei de fisioteràpia, infermeria, tallers de psicomotricitat fina, informàtica, activitats esportives i lúdiques.

Moltes de les activitats que impliquen un desplaçament tant sols es poden realitzar amb l’ajuda de voluntaris, activitats com el servei de platja adaptada o activitats esportives com la teràpia aquàtica i esports adaptats són on requerim més ajuda voluntària.

És per això que realitzem una cerca de voluntaris per acompanyar als residents a diferents activitats. Llegir més

Mentoria social per a adolescents del poble gitano

Descripció de l’activitat: El Projecte Mentoria Vitamina és una eina d’intervenció social que promou la relació entre persones que voluntàriament s’ofereixen a proporcionar un suport individual a un o dos/dues joves membres del “Programa Vitamina: Lideratge Ètic i Transformació Social”. Són joves d’entre 14 i 17 anys i del poble gitano. Aquesta relació està motivada i tutoritzada per un/a professional de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, amb col·laboració de l’AGIPCAT.

L’objectiu és que la persona mentora (voluntària), “ajudi a fer camí” al o a la jove mentorat/da, per a que aquests li sigui més fàcil el seu desenvolupament personal, acadèmic i professional (encarar-se cap el projecte de vida). El voluntariat consisteix en fer trobades amb els i les joves durant una hora setmanalment (mig any). El dia i l’horari de trobada amb el mentor/a i jove cal coordinar-la entre els interessats/des. No obstant, ens trobem amb els i les joves cada dimarts de 17.30 a 18.30 h. Llegir més

Viatgers intrèpids, programa de lectura per a persones amb discapacitat intel·lectual, de la Fundació Iluro

Descripció de l’activitat:  És un voluntariat que adopta el format d’un club de lectura amb persones amb discapacitat intel·lectual, amb la característica que els llibres són de l’Associació Lectura Fàcil. Es tracta d’adaptacions en un format més senzill d’obres literàries o llibres escrits directament en aquest estil. L’objectiu principal és impulsar la lectura a persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació el Maresme. Llegir més

Cuidem els grans, projecte de la Fundació Lotus Blau

Descripció de l’activitat: Aquest projecte de voluntariat ofereix a les persones interessades que es trobin soles, per la seva edat, per la seva situació familiar i social, l’oportunitat de compartir una estona amb una altra persona, ja sigui passejant o parlant. Es tracta de cuidar els grans acompanyant-los en la seva solitud, que tinguin algú amb qui parlar, donar-los suport en la fase final de la seva vida si no tenen ningú amb qui compartir-la. Llegir més

Voluntaris/es pel Centre de Suport Alimentari, l’Entorn

Descripció de l’activitat: Creu Roja i Càritas gestionen un centre de suport alimentari per a persones en risc d’exclusió social, i cerquen persones voluntàries per a donar suport al seu funcionament. La tasca de la persona voluntària pot ser diversa en funció dels seus interessos: 

  • acompanyament a les persones usuàries en el procés de compra dins de la botiga que funciona a través d’un sistema de punts atorgats per serveis socials
  • gestió del magatzem
  • reposició dels productes als prestatges de la botiga

L’objectiu del centre és atendre persones derivades per serveis socials i cobrir les necessitats alimentàries de les persones usuàries. A través d’un sistema de punts l’usuari/a escull els aliments que necessita.

Llegir més