Categoria: Social

Projecte Radars

 

Descripció de l’activitat: Radars és un projecte de l’Ajuntament de Mataró, que pretén facilitar que les persones grans del barri de La Llàntia puguin viure a casa seva i garantir-ne el benestar amb la complicitat del seu entorn. La tasca concreta que farà la persona voluntària serà:
– Realitzar trucades setmanals a les persones usuàries del projecte amb l’objectiu de fer un seguiment de la seva situació.
– Oferir i facilitar la informació dels recursos i serveis existents al territori per tal de vincular-les a la xarxa social del barri.
– Registrar per escrit el resum de la conversa telefònica Llegir més

Voluntariat al Centre Obert de Salesians Sant Jordi: professors d’informàtica

Descripció de l’activitat: Acollim voluntàries i voluntaris, majors d’edat, que vulguin col·laborar com a professors d’informàtica per a nois i noies entre 6 i 16 anys. Donar coneixements d’informàtica bàsica als nostres usuaris en petits grups: word, power point, excel, connexió a Internet i xarxes socials, compte de correu electrònic, etc.

Llegir més

Voluntariat al Centre Obert de Salesians Sant Jordi: talleristes

Descripció de l’activitat: Acollim voluntàries i voluntaris, majors d’edat, que vulguin col·laborar com a talleristes puntuals per a nois i noies entre 6 i 16 anys. Els tallers poden ser de diferents àrees: manualitats, esports, música, art, dansa, cura personal (com per exemple ioga), etc.

Serien sessions puntuals sessions puntuals a programar amb el voluntari/a encabides dins d’un trimestre i dirigides a un grup concret de nois/es. Llegir més

Voluntariat al Centre Obert de Salesians Sant Jordi: atenció a menors en situació de risc

Descripció de l’activitat: Acollim voluntàries i voluntaris, majors d’edat, que vulguin col·laborar en un projecte socioeducatiu.  L’objectiu principal és col·laborar amb el Centre Obert o Aula d’Estudi, un espai que ofeix atenció a tots/es els menors de la ciutat de Mataró que, per la seva situació de risc, pateixin deficiències en el seu desenvolupament integral, fomentant l’adquisició d’aprenentatges i millorant la seva integració social, prevenint d’aquesta manera el deteriorament de les situacions de risc. Llegir més

Acompanyament al pacient oncològic i la seva familia, Associació Espanyola Contra el Càncer

Descripció de l’activitat: El Programa de voluntariat hospitalari s’ha implantat a l’Hospital de Mataró (Consorci Sanitari del Maresme) amb l’objectiu que els pacients oncològics i familiars, que estan ingressats a planta (Unitat d’Oncologia o Unitat de Cures Pal·liatives), puguin disposar d’un acompanyament per part de l’equip de voluntariat, amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida durant el procés de la malaltia. Llegir més

Suport al Centre d’Acollida

Descripció de l’activitat: Creu Roja necessita persones voluntàries per a donar suport a diversos projectes i tasques en el marc del centre d’acollida. Les propostes són les següents:

  • Acompanyament en la recerca de feina a les persones beneficiaries.
  • Fer l’hora del berenar amb els menors del Centre, així com jugar amb ells repassant, si escau, temes apressos a l’escola.
  • Donar suport al tècnic en les activitats lúdiques programades en cap de setmana.
  • Suport en l’atenció al servei de dutxes i bugaderia externa del Centre.

Llegir més

Acompanyament a persones grans i realització de tallers, Creu Roja

Descripció de l’activitat: Fer companyia a les persones grans que pateixen soledat oferint visites setmanals a casa de les persones usuàries. L’objectiu d’aquesta activitat és afavorir la xarxa social de persones grans, escoltar-les i respectar-les.

Per altra banda, també es realitzen tallers i activitats setmanals com la realització de treballs manuals, gimnàstica, relaxació, etc. Llegir més

Acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat acabades d’arribar a la ciutat, Creu Roja

Descripció de l’activitat: Facilitar l’acollida i la integració de les persones en situació de vulnerabilitat acabades d’arribar a la ciutat. Es demana que les persones voluntàries facilitin el coneixement de Mataró a les persones nouvingudes, i les acompanyin a diversos indrets de la ciutat per tal de que puguin realitzar gestions (àmbit social, sanitari, educatiu…) i fomentin el sentiment de pertinença a la ciutat.   Llegir més