Categoria: Notícies

Com fer reunions virtuals efectives? Algunes idees!

La crisi provocada pel COVID19 ha obligat les organitzacions a adaptar el seu funcionament al confinament i a digitalitzar-se.

Aquesta digitalització “forçosa” genera oportunitats com la reducció de costos, l’optimització del temps, i una major capacitat comunicativa ja que obliga a buscar estratègies per treure més partit de les noves tecnologies ja que és, en molts casos, l’únic canal que tenim per comunicar-nos. Un canal que, afortunadament, ens permet arribar a diversos públics.

Però també ha obligat a adaptar-nos a noves formes relacionals en el sí de les organitzacions, especialment pel que fa a les reunions. Durant aquestes setmanes per veure’ns i poder compartir idees, propostes i punts de vistahem de fer viddeoconferències. És un canvi important en la nostra forma de fer reunions, de relacionar-nos i de treballar en equip. I, per tant, cal posar en pràctica altres maneres de preparar i realitzar aquestes reunions a distància. Llegir més

Celebrem el Sant Jordi amb activitats participatives des de casa

Les entitats mataronines podran gaudir d’un ampli programa de Sant Jordi que s’ha adaptat a l’escenari de confinament ocasionat per la situació d’emergència sanitària que estem vivint.

El teixit associatiu podrà participar especialment a l’activitat del Llibre Gegant de Contes que arriba a la 44a edició i que se celebrarà el diumenge 26 d’abril. Cal que enviïn un escrit de temàtica lliure, en format de relat narratiu o conte curt, escrit a mà i no més llarg de mitja pàgina, al correu electrònic llibregegantdecontesmataro@gmail.com entre les 13.30 h del dia 23 i les 13.30 h del dia 26 d’abril. La Comissió Ciutadana del Llibre Gegant distribuirà tots els contes rebuts per ordre d’arribada i de manera aleatòria entre els diferents il·lustradors/es, que acompanyaran els escrits amb els seus dibuixos. A més, el dia 26 d’abril, de 12 a 14 h es podrà veure els il·lustradors fent les seves creacions en directe a través de Mataró Audiovisual.

D’altra banda, per tal de recollir totes les propostes de les entitats mataronines per celebrar Sant Jordi, s’ha creat una categoria nova a la pàgina web de Les Entitats des de Casa. S’hi pot accedir clicant aquí.

Llegir més

Ajornament de la VIII Mostra d’Entitats de Ciutat

A causa de la situació sobrevinguda per l’estat d’alarma pel Covid-19 l’Ajuntament de Mataró ha decidit suspendre la VIII Mostra d’Entitats que estava prevista pel dia 6 de juny de 2020. Atès que a hores d’ara no sabem quan es normalitzarà la situació per poder organitzar actes públics amb molta presència de persones, hem decidit ajornar la celebració de la Mostra fins al juny de 2021. Llegir més

En marxa la campanya #entitatsdesdecasa per dinamitzar online el teixit associatiu

A través del hashtag #entitatsdesdecasa les entitats mataronines poden publicar a les seves xarxes socials, Facebook, Twitter, Instagram i Youtube tot allò que vulguin comunicar i oferir a la ciutadania. Des de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, actualitzarem diàriament el recull informatiu amb les seves iniciatives. S’ha habilitat aquest lloc web perquè la ciutadania pugui accedir a totes les publicacions que realitzin les entitats de la ciutat de Mataró. Llegir més

El Punt del Voluntariat coordina les accions solidàries a Mataró derivades del COVID-19

Promoure xarxes de solidaritat comunitària autoorganitzades, coordinar i posar en contacte les persones voluntàries amb les entitats i fer una crida a la cessió de material d’autoprotecció són els tres eixos que es coordinen des del Punt de Voluntariat (Agència de Suport i Serveis a les Entitats). Aquestes accions de coordinació responen a la voluntat de seguir la norma general de confinament de la ciutadania alhora que s’arribi de forma coordinada i amb les normes d’higiene i seguretat marcades per la llei als col·lectius més vulnerables de la societat. Llegir més

INFORMACIÓ. Prevenció contra la transmissió del coronavirus

L’Ajuntament de Mataró ha aprovat noves mesures de prevenció contra la transmissió del coronavirus que afecten la ciutadania i les entitats. Aquestes mesures es fan en consonància amb les decisions preses per la Generalitat, que ha passat el Pla de Protecció Civil de Catalunya a fase d’emergència 1.

1. Tancar al públic els equipaments de titularitat municipal d’àmbit cívic, cultural, educatiu, esportiu i altres de caràcter no essencial. Entre d’altres, afecta als centres cívics, casals municipals de la gent gran, Teatre Monumental, museus, biblioteques, escoles bressol municipals, Institut Municipal Miquel Biada, Escola d’Adults de Can Noè, Piscina Municipal, Centre Esportiu El Sorrall, poliesportius municipals, camps de futbol, etc.

Les entitats no podran desenvolupar activitats en equipaments municipals o privats.

2. Ajornar tots els esdeveniments de pública concurrència tant a l’espai públic com a les seus socials de les entitats.

3. Instar la ciutadania, empreses i entitats privades a complir les recomanacions i ordres dictades per la Generalitat de Catalunya en el marc de les seves competències.

Tota la informació sobre el coronavirus.

Consells i recomanacions.

4. En relació a les Oficines d’Atenció al Ciutadà. A partir del 16 de març la cita prèvia és obligatòria per a tots els tràmits. Només estarà oberta l’oficina del centre situada a la Riera, 48 (de dilluns a dijous de 9 a 19 h i divendres de 9 a 14 h).

On demanar cita prèvia? Enllaç.

On fer tràmits en línia? Enllaç.

Telèfon gratuït: 900 859 009 de dilluns a divendres de 8 a 19 h

Mostra d’Entitats de ciutat. Inscripcions obertes

La ciutat de Mataró té més de 700 entitats que treballen al llarg de l’any per fer de Mataró una ciutat diversa, viva i solidària, i la Mostra és una oportunitat per a què la ciutadania conegui la tasca que realitzen. Enguany, la Mostra d’Entitats de ciutat celebra la vuitena edició el pròxim dissabte 6 de juny, a la plaça de Santa Anna, de 12 a 21 h.

Com es pot participar a la Mostra?

Llegir més

Reunió informativa de la Mostra d’Entitats de Ciutat

Aquest any arriba la vuitena edició de la Mostra d’Entitats de Ciutat, un esdeveniment de ciutat que se celebra de manera bianual. L’acte tindrà lloc el dissabte 6 de juny a l’entorn de la Plaça de Santa Anna.

La reunió informativa serà el proper dimarts 3 de març al centre cívic Pla d’en Boet a les 19 hores per tal de donar informació sobre el funcionament de la Mostra, el procés d’inscripció i escoltar propostes. Els coneixements i trajectòria de les entitats són cabdals per aconseguir entre tots i totes una Mostra que visualitzi el treball i esforç de tothom. D’aquesta manera, es farà palesa tota la tasca que les entitats realitzen, que té un gran valor per a la ciutat. Llegir més

Les entitats mataronines tenen al seu abast un ampli ventall d’oferta formativa

Trimestralment, l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats programa un seguit de cursos i tallers per als membres de les entitats mataronines. Per poder gaudir-ne, és requisit indispensable que l’entitat estigui registrada al Registre Municipal d’Entitats sense ànim de lucre de l’Ajuntament de Mataró.

El catàleg formatiu del segon trimestre inclou formació en els àmbits de l’organització d’esdeveniments, gestió d’emergències, edició de cartells, primers auxilis i captació de fons, entre d’altres. L’objectiu de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats és millorar la gestió del dia a dia de les entitats i capacitar els seus membres en diferents àrees de coneixement. L’oferta formativa és de caràcter gratuït, i cal inscripció prèvia per participar-hi. Llegir més