Categoria: Notícies

Participació de les entitats a ‘Mataró s’enlaira’

Mataró s’enlaira, la programació cultural que tindrà lloc en les dates principals de Les Santes d’enguany, està oberta a les propostes d’entitats i empreses culturals de la ciutat. Del 25 al 27 de juliol, l’Ajuntament de Mataró ofereix 8 escenaris distribuïts per la ciutat, on s’hi podran realitzar les actuacions escèniques suspeses a causa de la pandèmia i aquelles que permetin mostrar l’activitat habitual de les entitats.

Les propostes es poden presentar fins al 22 de juny al portal web de Tràmits de l’Ajuntament de Mataró.  Llegir més

L’Ajuntament agraeix la tasca que han fet les persones voluntàries durant la crisi del coronavirus

Des de l’inici de la crisi generada pel coronavirus, el Punt del Voluntariat de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats es va posar en contacte amb les entitats de la ciutat per tal de col·laborar i poder cobrir les necessitats generades durant l’Estat d’Alarma. Durant aquests tres mesos s’ha donat suport als diversos programes, derivant a les entitats col·laboradores voluntaris i voluntàries de perfils molt diversos, amb una participació de més de 300 persones provinents de tota la ciutat. Voluntaris i voluntàries amb moltes ganes de col·laborar en tot tipus de tasques i en horaris que han cobert les 24 hores del dia. En reconeixement a totes aquestes persones que s’han bolcat per ajudar a la ciutadania, s’ha elaborat un vídeo, que deixa testimoniatge d’aquest voluntariat històric i posa en valor la seva tasca. Llegir més

S’amplia un any el període d’execució dels projectes guanyadors dels Premis Fem Mataró 2022

L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats conjuntament amb les entitats guanyadores han pres de comú acord aquesta decisió segons la qual s’ajorna el calendari d’execució, que finalitzava a 31 de desembre de 2020, fins al 31 de desembre de l’any vinent.

La situació d’Estat d’Alarma ocasionada per la pandèmia del Covid-19 ha fet replantejar els terminis per a la implementació dels projectes guanyadors de la primera edició dels Premis Fem Mataró 2022. Un cop analitzats els projectes i el seu calendari d’execució, l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats s’ha reunit amb cadascuna de les entitats impulsores per arribar a un acord que satisfaci a ambdues parts i que permeti que els tres projectes es puguin dur a terme amb les màximes garanties de seguretat i d’èxit possibles. Llegir més

Com fer reunions virtuals efectives? Algunes idees!

La crisi provocada pel COVID19 ha obligat les organitzacions a adaptar el seu funcionament al confinament i a digitalitzar-se.

Aquesta digitalització “forçosa” genera oportunitats com la reducció de costos, l’optimització del temps, i una major capacitat comunicativa ja que obliga a buscar estratègies per treure més partit de les noves tecnologies ja que és, en molts casos, l’únic canal que tenim per comunicar-nos. Un canal que, afortunadament, ens permet arribar a diversos públics.

Però també ha obligat a adaptar-nos a noves formes relacionals en el sí de les organitzacions, especialment pel que fa a les reunions. Durant aquestes setmanes per veure’ns i poder compartir idees, propostes i punts de vistahem de fer viddeoconferències. És un canvi important en la nostra forma de fer reunions, de relacionar-nos i de treballar en equip. I, per tant, cal posar en pràctica altres maneres de preparar i realitzar aquestes reunions a distància. Llegir més

Celebrem el Sant Jordi amb activitats participatives des de casa

Les entitats mataronines podran gaudir d’un ampli programa de Sant Jordi que s’ha adaptat a l’escenari de confinament ocasionat per la situació d’emergència sanitària que estem vivint.

El teixit associatiu podrà participar especialment a l’activitat del Llibre Gegant de Contes que arriba a la 44a edició i que se celebrarà el diumenge 26 d’abril. Cal que enviïn un escrit de temàtica lliure, en format de relat narratiu o conte curt, escrit a mà i no més llarg de mitja pàgina, al correu electrònic llibregegantdecontesmataro@gmail.com entre les 13.30 h del dia 23 i les 13.30 h del dia 26 d’abril. La Comissió Ciutadana del Llibre Gegant distribuirà tots els contes rebuts per ordre d’arribada i de manera aleatòria entre els diferents il·lustradors/es, que acompanyaran els escrits amb els seus dibuixos. A més, el dia 26 d’abril, de 12 a 14 h es podrà veure els il·lustradors fent les seves creacions en directe a través de Mataró Audiovisual.

D’altra banda, per tal de recollir totes les propostes de les entitats mataronines per celebrar Sant Jordi, s’ha creat una categoria nova a la pàgina web de Les Entitats des de Casa. S’hi pot accedir clicant aquí.

Llegir més

Ajornament de la VIII Mostra d’Entitats de Ciutat

A causa de la situació sobrevinguda per l’estat d’alarma pel Covid-19 l’Ajuntament de Mataró ha decidit suspendre la VIII Mostra d’Entitats que estava prevista pel dia 6 de juny de 2020. Atès que a hores d’ara no sabem quan es normalitzarà la situació per poder organitzar actes públics amb molta presència de persones, hem decidit ajornar la celebració de la Mostra fins al juny de 2021. Llegir més

En marxa la campanya #entitatsdesdecasa per dinamitzar online el teixit associatiu

A través del hashtag #entitatsdesdecasa les entitats mataronines poden publicar a les seves xarxes socials, Facebook, Twitter, Instagram i Youtube tot allò que vulguin comunicar i oferir a la ciutadania. Des de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, actualitzarem diàriament el recull informatiu amb les seves iniciatives. S’ha habilitat aquest lloc web perquè la ciutadania pugui accedir a totes les publicacions que realitzin les entitats de la ciutat de Mataró. Llegir més

El Punt del Voluntariat coordina les accions solidàries a Mataró derivades del COVID-19

Promoure xarxes de solidaritat comunitària autoorganitzades, coordinar i posar en contacte les persones voluntàries amb les entitats i fer una crida a la cessió de material d’autoprotecció són els tres eixos que es coordinen des del Punt de Voluntariat (Agència de Suport i Serveis a les Entitats). Aquestes accions de coordinació responen a la voluntat de seguir la norma general de confinament de la ciutadania alhora que s’arribi de forma coordinada i amb les normes d’higiene i seguretat marcades per la llei als col·lectius més vulnerables de la societat. Llegir més

INFORMACIÓ. Prevenció contra la transmissió del coronavirus

L’Ajuntament de Mataró ha aprovat noves mesures de prevenció contra la transmissió del coronavirus que afecten la ciutadania i les entitats. Aquestes mesures es fan en consonància amb les decisions preses per la Generalitat, que ha passat el Pla de Protecció Civil de Catalunya a fase d’emergència 1.

1. Tancar al públic els equipaments de titularitat municipal d’àmbit cívic, cultural, educatiu, esportiu i altres de caràcter no essencial. Entre d’altres, afecta als centres cívics, casals municipals de la gent gran, Teatre Monumental, museus, biblioteques, escoles bressol municipals, Institut Municipal Miquel Biada, Escola d’Adults de Can Noè, Piscina Municipal, Centre Esportiu El Sorrall, poliesportius municipals, camps de futbol, etc.

Les entitats no podran desenvolupar activitats en equipaments municipals o privats.

2. Ajornar tots els esdeveniments de pública concurrència tant a l’espai públic com a les seus socials de les entitats.

3. Instar la ciutadania, empreses i entitats privades a complir les recomanacions i ordres dictades per la Generalitat de Catalunya en el marc de les seves competències.

Tota la informació sobre el coronavirus.

Consells i recomanacions.

4. En relació a les Oficines d’Atenció al Ciutadà. A partir del 16 de març la cita prèvia és obligatòria per a tots els tràmits. Només estarà oberta l’oficina del centre situada a la Riera, 48 (de dilluns a dijous de 9 a 19 h i divendres de 9 a 14 h).

On demanar cita prèvia? Enllaç.

On fer tràmits en línia? Enllaç.

Telèfon gratuït: 900 859 009 de dilluns a divendres de 8 a 19 h

Mostra d’Entitats de ciutat. Inscripcions obertes

La ciutat de Mataró té més de 700 entitats que treballen al llarg de l’any per fer de Mataró una ciutat diversa, viva i solidària, i la Mostra és una oportunitat per a què la ciutadania conegui la tasca que realitzen. Enguany, la Mostra d’Entitats de ciutat celebra la vuitena edició el pròxim dissabte 6 de juny, a la plaça de Santa Anna, de 12 a 21 h.

Com es pot participar a la Mostra?

Llegir més