Impulsar i fomentar tot tipus d'activitats culturals i artístiques que contribueixin a la difusió, la recerca, la creació i la investigació de totes les manifestacions artístiques compromeses amb les estètiques contemporànies, en els seus aspectes creatius, d'investigació, d'estudi i estímul, i adreçades tant a creadors, investigadors i crítics com al públic en general.
Tipus d'entitat: Cultura
AFRICAN MELODY INTERNATIONAL CULTURAL ASSOCIATION ESPAÑA (AMICE)
Organitzar concerts de música africana amb grups de ritme Àfrica en tot Espanya i amb grups propis de continent Àfrica.
AGRUPACIÓ LÍRICA ST. JORDI
Fomentar l'art líric, participar en actes culturals i col•laborar en obres benèfiques.
AGRUPACIÓ MUSICAL DEL MARESME
Estendre l'educació i el plaer de la música com a fet cultural inalienable de la persona.
AGRUPACIÓ SARDANISTA STA. ANNA DE MATARÓ
Organitzar audicions, ballades, concerts, aplecs, exposicions, conferències i cursos a l'entorn de la sardana i la cobla.
AMICS DE CA L’ARENAS CENTRE D’ART DE MATARÓ
La promoció i divulgació dels valors personals i de l'obra de l'artista Jordi Arenas Clavell i del seu germà Jaume, i col·laboració en el desenvolupament de l'esmentat Centre d'Art.
AMICS DE JOSEP PUIG I CADAFALCH. ASSOCIACIÓ CULTURAL
Treballar per a la recuperació de la memòria i del reconeixement social de la figura de Josep Puig i Cadafalch.
ARMATS DE MATARÓ
Promoure, actualitzar i defensar com a activitat principal les desfilades del Maniple a les processons de Setmana Santa, així com a aquells actes que s'estimi adient i no estiguin en contradicció amb la finalitat de l'associació.
ARTIJOC
La dinamització de l'art i la interculturalitat. Promoure la participació ciutadana de persones amb problemes de disminucions físiques. Promoure els valors del cooperativisme.
ASOCIACION CULINARIA DE MATARO Y EL MARESME
Fomentar el desenvolupament cultural de la gastronomia de Mataró en un ambient de responsabilitat social, humana i professional. Gestionar activitats amb els restaurants del Maresme per tal de realitzar intercanvis de coneixements i sabors amb la gastronomia i l’alta cuina. Crear vincles professionals de cooperació i amistat entre els associats i aquells qui formen part de l’activitat gastronòmica local i comarcal.