Durant tot l’any, centenars de persones voluntàries es comprometen en la transformació de la societat i del seu entorn, participant en projectes diversos d’entitats mataronines. La campanya ‘Fem Voluntariat, Fes Voluntariat’, vol ser un aparador de la diversitat d’experiències que hi ha a Mataró i a la vegada un espai de reconeixement vers les persones voluntàries.

A continuació trobareu un programa d’activitats divers, un ventall de propostes on es presenta el voluntariat com una oportunitat per ampliar coneixements, capacitats i establir un compromís amb la ciutat en diversos àmbits. 

El dijous 28 de novembre al Casal l’Aliança se celebra la FESTA DEL VOLUNTARIAT, una trobada festiva que reconeix l’esforç de les persones voluntàries i on tothom hi és convidat. A més, aquest any, serà l’emplaçament escollit per al lliurament dels Premis Fem Mataró 2022 d’estratègia de ciutat per a entitats.

Us esperem per celebrar-ho. 

FEM voluntariat, FES voluntariat!

 

 


Ets voluntari/ària o vols fer voluntariat a la ciutat?

La Festa del Voluntariat és un espai on volem convidar totes aquelles persones voluntàries que, de manera puntual o continuada, participen en projectes d’entitats de diversos àmbits i llocs de la ciutat.

De manera lúdica es vol reconèixer i agrair la gran tasca que realitzen les voluntàries i els voluntaris al llarg de l’any. A més, enguany, es farà l'acte de lliurament dels Premis Fem Mataró 2022 d'estratègia de ciutat per a entitats i també, del Concurs de fotografia a Instagram #femmataro2019 i #femvoluntariat2019.

Vine i podràs conèixer diversos projectes de voluntariat en els quals pots participar.

La festa estarà ambientada amb el grup de dansa urbana D'oo Wap.

 • Lloc: Casal l’Aliança, c. de Bonaire, 25. Mapa |Organitza: Ajuntament de Mataró i Grup de treball d’entitats de voluntariat de la ciutat.

Aquí podeu veure un vídeo amb imatges de la Festa del Voluntariat de l'any passat.


Vols conèixer l’experiència de fer voluntariat explicada pels principals protagonistes? Connecta amb Mataró Ràdio i amb Mataró Televisió i segueix els següents espais que col·laboren amb la campanya. 

PROGRAMA EL MIRADOR A MATARÓ RÀDIO (89.3 FM). Escolta l’entrevista a Mataró Ràdio, els divendres 15, 22 i 29 de novembre, i 13 de desembre a les 10.50 h. 

CALIDOSCOPI. Espai de debat a Mataró Televisió. Dimarts 26 de novembre a les 20 h. Segueix el debat sobre el voluntariat a Mataró, a càrrec de persones que participen en projectes de voluntariat.


 

 • Del 26 de novembre al 2 de desembre, visita l'exposició:

REPTES. JOVES DEL MARESME EN RÈGIMS DE MOBILITAT. L’exposició fa un repàs als diferents àmbits i programes de mobilitat internacional per a joves que hi ha actualment, parant atenció als programes de voluntariat internacional entre d’altres recursos.
Lloc: Centre Cívic Cabot i Barba, plaça de Miquel Biada, 5 | Organitza: Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana - Ajuntament de Mataró. Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme.

 • Del 2 a l’11 de desembre:

MOSTRA DOCUMENTAL. A les biblioteques municipals podràs trobar diversos llibres i materials relacionats amb el món del voluntariat. Fes-hi un cop d’ull i engresca’t a realitzar voluntariat!
Lloc: Biblioteca Pompeu Fabra, Plaça Occitània s/n i Biblioteca Antoni Comas. c. d’Enric Prat de la Riba, 110| Organitza: Biblioteques de Mataró - Ajuntament de Mataró.


Organitza

Aj Mataro i Punt Voluntariat

Col·labora

Grup d’Entitats de Voluntariat

 • aecc - Catalunya contra el Càncer
 • Càritas Interparroquial de Mataró
 • Consorci per a la Normalització Lingüística
 • Consorci Sanitari del Maresme
 • Creu Roja Mataró - Maresme
 • Fundació El Maresme
 • Fundació Hospital
 • Fundació Iluro
 • Fundació Lotus Blau

Col·labora