El passat dia 15 de juny una tortuga marina va aparèixer a la platja de Sant Simó de Mataró per fer-hi el seu niu i pondre 173 ous. Es tracta d'una tortuga d'espècie protegida, ja que està en perill d'extinció.

Des del primer dia, diferents entitats de Protecció i Defensa dels Animals i entitats mediambientals van respondre de manera voluntària i immediata a la protecció i vetlla del niu: Associació Posidònia 2021, SOS Animals Maresme, Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM), Col·legi d'Ambientòlegs i Associació Institució Catalana d'Història Natural (ICHN) -Delegació Serralada Litoral Central.

La Generalitat de Catalunya, competent en temes de protecció del mediambient, ha encarregat a l'Ajuntament de Mataró vetllar per la seguretat del niu i fer tot el possible perquè aquests ous es puguin desenvolupar de manera òptima. És per aquest motiu que s'organitza un servei de protecció del niu durant les 24 hores del dia, fins que neixin les cries.

Des del Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró fem una crida per cercar persones voluntàries (a partir de 16 anys) per vetllar el niu de la tortuga a través de 6 torns que aniran de 8 h del matí fins a les 23 h de la nit. (Aquests torns varien dels que hi havia inicialment).

  • De 8 a 11 h
  • D'11 a 13 h
  • De 13 a 15 h
  • De 15 a 17 h
  • De 17 a 20 h
  • De 20 a 23 h
  • La vigilància nocturna és de les 23 h fins a les 8 h del matí següent, i se'n fa càrrec l'Ajuntament.

Totes les persones interessades en realitzar voluntariat estaran obligades a participar en una sessió formativa: la propera sessió formativa serà el dilluns 9 de juliol a les 19.30 h al Centre Cívic Cabot i Barba situat a la Plaça Miquel Biada, n. 5 (davant estació de Renfe).

Us convidem a participar d’aquesta gran experiència de voluntariat!

FES-TE VOLUNTARI!

Realitza la teva inscripció aquí