Projecte d’art. Juguem a fer teatre? (curs 2012-2013)

Per nosaltres desenvolupar un projecte ha de partir de la necessitat i del plaer de crear. Ha d’esdevenir una recerca per a descobrir quelcom plegats, ha de connectar tots els llenguatges artístics (música, teatre i plàstica) per a trobar punts de convergència i, al cap i a la fi, ha de permetre’ns fer un camí de creixement comú.

És per aquesta raó que enguany ens vam embarcar en un nou projecte que tenia com a nexe la idea de la transformació. Hem jugat a transformar l’espai escènic, els objectes quotidians per a donar-los un altre ús i també hem transformat una història molt coneguda, com La Llegenda de Sant Jordi, per a explicar-la a la nostra manera.

El resultat d’aquest treball comú es va plasmar els dies 6,17,18 i 19 d’abril de 2013 en vuit representacions, en les que van actuar un total de 134 alumnes del Cicle de mitjans (primer, segon i tercer). A aquestes funcions hi van assistir tots els alumnes de l’escola i una representació molt nombrosa dels pares i mares. Vol dir que en total hem tingut prop de 600 espectadors, que per les dimensions del nostre espai i recursos diguem que no està gens malament, tenint en compte la crisi actual de les arts escèniques.

Estem satisfets del resultat, molt generosament reconegut pels espectadors, però sobretot del procés que ens ha permès conèixer-nos una mica més, explorar les possibilitats expressives del nostre cos, resoldre conflictes, aprendre una mica més a treballar en grup, posar en joc la nostra creativitat, memòria, atenció i capacitat d’improvisació. Ens ha ajudat a fer-nos més responsables i conscients que la força del grup és un valor a l’alça.

El drac de la nostra obra quedarà per sempre en el nostre conscient però també en el nostre inconscient recordant-nos els valors positius de la seva determinació: que cal tenir gana i desig d’assolir objectius, lluitar per ells i, encara que sembli que fruit d’aquesta lluita hi ha moments de defalliment, sempre al final neix una flor molt bella.

En breu gaudireu d’una filmació de la representació en aquesta mateixa web. Si voleu veure les fotos, adreceu-vos al bloc dels mitjans.