lexcit_..

Projecte LECXIT a la Xarxa de Biblioteques de Mataró

Descripció de l’activitat: La Xarxa de Biblioteques de Mataró ha iniciat la campanya de recerca de voluntariat per a la segona edició del LECXIT, adreçada a totes les persones que vulguin encomanar el gust per a la lectura a un infant.
Un cop a la setmana, un/a voluntari/a comparteix amb un alumne una hora de lectura. Les persones voluntàries només han de saber llegir en català i tenir ganes d’acompanyar l’alumnat en els seus progressos educatius. És un projecte que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora.

La clau de LEXCIT està en treballar de forma lúdica i amena al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. El projecte es va iniciar el curs 2011-2012 i aquest curs es du a terme en més de 100 Punts LEXCIT d’arreu de Catalunya.

Perfil de la persona voluntària: Amb interès per la lectura i amb habilitats per tractar amb infants.

Llocs i horaris de l’activitat: Biblioteca Pompeu Fabra, els dijous de 17.00-18.00 h. Biblioteca Antoni Comas, els dimarts i dijous de 17.00-18.00 h.

Nom de l’entitat: Biblioteques de Mataró – Servei Educatiu de Mataró (Generalitat) – Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament – Centre de Normalització Lingüística.

Persona de contacte: Imma Jiménez Prats i Elisabet Hernández

Contacte Biblioteca Pompeu Fabra: 937412920 – b.mataro.pf@diba.cat

Contacte Biblioteca Antoni Comas:  937022813 – b.mataro.ac@diba.cat

Més informació: vimeo.com/161602194